Tag på ø-hop på Sydfyn

  • Svendborgs færge-og busruter åbner op for hele Det Sydfynske Øhav
  • Vores centrale placering gør det oplagt at udforske byen
  • Gode faciliteter og lækker morgenmadsbuffet giver dig den bedste start på ø-hoppet

 

Se Sydfyn fra sin bedste side med et spændende ø-hop fra Svendborg. Det smukke farvand byder på en perlerække af små hyggelige øer, hvor store naturoplevelser og en enestående stemning ligger og venter på at blive opdaget.

Området er det største oversvømmede istidslandskab i verden, hvilket har givet de 55 øer i øhavet deres specielle form og fauna med bakker og unik natur. Et ø-hop til øerne byder også på mødet med de små lokale småbyer og beboere, der er kendetegnet ved åbent og gæstfrit at tage imod nysgerrige besøgende.

 

Med et ø-hop fra Svendborg er alle muligheder åbne, og du kan let tilpasse din ferie til dit eget behov. De faste færgeforbindelser fra Svendborg Havn bringer dig vidt omkring i Det Sydfynske Øhav, og du kan besøge de landfaste øer med hyppige busafgange. Fra havnen har du også mulighed for at tage på udflugt med veteranfærgen Helge, der bringer dig hele vejen gennem Svendborg Sund til Valdemar Slot på Tåsinge. Lær mere om de øer man kan besøge fra Svendborg her:

Den 4 kvkm. store ø med sine 69 beboere byder på et stort blomsterflor langs kysten, græssende får på de små enge, samt et mangfoldigt fugleliv, der bl.a. tæller rørhøge og et lejlighedsvist besøg af havørnen.

Øens beboelse var indtil 1942 den bedst bevarede, men efter at en brand hærgede øen, er en del nye bygninger sidenhen skudt op. Når du tager på ø-hop til Drejø, vil du derfor opleve en helt særlig blanding af gammelt og nyt. Gl. Havn  nær Drejø By er en af de sidste oprindelige naturhavne i Danmark, og byder på et unikt havnemiljø. Om sommeren kan turister på ø-hop besøge øens mange udflugtsmål, og også få stillet sulten og tørsten ved øens gårdbutikker, købmand og café. Du kommer til Drejø med færgen M/F Højestene, der har flere daglige afgange fra Svendborg.

Øen på 2 kvkm og 31 indbyggere har i sommerperioden både en Bed & Breakfast og sommercafé, samt stedet, hvor man blandt andet kan smage den kendte lokale Skarø-is. Et ø-hop til Skarø giver mulighed for et besøg på en af de gode badestrande eller en gåtur ad øens mange trampestier, hvor hyggelige ”kaffepletter” langs ruter indbyder til pauser, hvor man kan tage naturen og ø-stemningen ind. Ø-hoppet byder også på vildharer og mange forskellige slags ynglefugle. Du kan komme til Skarø med flere daglige afgange fra M/F Højestene, der sejler fra Svendborg havn.

Med sine beskedne 5 beboere og 1 kvkm. er Hjortø en af de mindste øer man kan opleve på et ø-hop i Det Sydfynske Øhav. Skønt øen er lille, rummer den stadig store oplevelser. Den lavtliggende ø er beskyttet af diger, og det højeste punkt på øen er kun 5 meter over havoverfladen. Den frodige ø har et rigt og mangfoldigt fugle- og dyreliv, og har desuden en stor bestand af vilde harer. Ved et øhop til Hjortø skal man selv sørge for forplejning, da der ikke er indkøbsmuligheder. Når du skal til Hjortø, skal du med den lille færge Hjortøboen, der har plads til 12 passagerer og som sejler fra Svendborg Havn. Turen tager en time gennem Svendborgsund, og har flere daglige afgange.

Et ø-hop til Tåsinge byder på fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet, blomstrende frugttræer i de utallige frugtplantager og ikke mindst ægte landsbystemning i de mange småbyer, der ligger spredt udover det bakkede landskab. På øhoppet kan du f.eks. mærke historiens vingesus på Tåsinge Museum i Bregninge Bakker, hvor du bl.a. kan blive klogere på linedanseren Elvira Madigans spændende liv og karriere. Du kan også tage på udflugt til strandengen Monnet, der med sine 126 hektar er den største strandeng i det fynske område. Øen byder desuden på gode badestrande og trampestier i den smukke Sydfynske natur, og der er også mulighed for at få stillet sulten og tørsten i øens landsbyer. Ø-hoppet til Tåsinge kan både ske på cykel med busforbindelse via Svendborg station, eller som en del af turen på veteranfærgen Helge.

Thurø er landfast med Fyn via en dæmning, og ligger få kilometer fra Svendborg. Øen er oplagt at opleve på cykel eller til fods, og ø-hoppet giver både fine naturoplevelser og en børnevenlig strand ved Smørmosen. Der er mulighed for at spille minigolf på øen, og gå på eventyr på de mange hyggelige stier i øens skov. Øen har også en fin lystbådehavn ved Gambøt, der byder på idyllisk havnestemning og unikke sorttjærede fiskehytter. Skal dagen stå på afslapning og tid til at fordyde sig, er ø-hoppet til Thurø et sikkert bud. Du kan tage bilen til Thurø, eller bruge busforbindelse fra Svendborg med mange afgange i løbet af dagen.

Langelands mange attraktioner og seværdigheder gør øen til et oplagt ø-hop. Uanset hvad der vækker din interesse, kan du finde det på Langeland. Øen er dækket af gamle herregårde, slotte og museer, der alle er et besøg værd for den historieinteresserede. Ø-hoppet kan også bringe dig tæt på vildheste og uberørt natur, og er du til kultur, shopping eller madoplevelser, blomstrer Langelands største by Rudkøbing i sommerperioden. Et ø-hop til Langeland er en unik oplevelse, og med de hyppige busafgange er det let at komme til og fra øen.

Med sine 88 kvkm og ca. 6000 indbyggere kan man dårligt kalde Ærø for en af småøerne i Det Sydfynske Øhav. Øens rige kulturliv, levende landsbyer og ikke mindst fantastiske natur langs de klintede kyster gør Ærø til en sikker vinder ved ethvert ø-hop på Sydfyn. Som mange andre af øerne i øhavet har Ærø et rigt fugleliv, og på ø-hoppet kan du både støde på kobbersnepper, ryler og sandløbere. På øen kan du finde små caféer og spisesteder, og der er desuden rig mulighed for vandreture på øens mange trampestier. På grund af øens størrelse er det en god idé at medbringe cykel, men du kan også benytte dig af gratis busser i hele sommerperioden. Du kommer til Ærø med Ærøfærgen, der sejler fra Svendborg havn.

Start dit ø-hop i Svendborg

Med et ophold på vandrerhjemmet Danhostel i Svendborg, har du det bedste udgangspunkt for at få et ø-hop der passer netop til dig. Byens centrale placering gør den til et knudepunkt i færge- og bustrafikken ud til småøerne i Det Sydfynske Øhav, og kombineret med veteranfærgen Helge, er du garanteret store oplevelser både til lands og til vands.

 

Vil du kombinere ø-hoppet med en hviledag i Svendborg, er byen fyldt med hyggelige og spændende aktiviteter, hvor du både kan gå på jagt i gågadernes mange butikker, eller få kulinariske smagsoplevelser til enhver smag.

Byens mange museer, kunstforeninger og spillesteder giver rig mulighed for kultur i særklasse. Hvis man vil have kulinariske smagsoplevelser, finder du et væld af restauranter, caféer og spisesteder, der serverer lækkerier til enhver smag op pengepung. Du kan f.eks. taget et smut forbi Frederiksø på Svendborg Havn, hvor der bliver serveret friskfangede pil-selv rejer og kølig hvidvin, eller prøve områdets foodtrucks, der er spredt over havnen i sommerperioden.

Når dagen går på hæld, finder du også hyggelige vinbarer og små beværtninger i de gamle gader, hvor du kan nyde et glas vin eller en kold øl, imens du hilser på de lokale. Uanset hvad dit ø-hop skal indeholde, er Svendborg stedet at starte.

Få et ø-hop der passer til dig

Hos Danhostel Svendborg har vi gjort det let at tilpasset ø-hoppet til dit behov. Alle vores værelser har eget bad og toilet, og der er gratis Wi-Fi og fjernsyn, hvis du får brug for en pause. Vores centrale placering gør det let at komme til færger og busruter, og du har både mulighed for at vaske tøj i vores vaskerum eller lave mad i vores fælleskøkken.

Med i dit ø-hop får du Svendborgs bedste morgenmadsbuffet, så du er sikker på at starte ø-hoppet med masser af energi. Du har også mulighed for at lave en lækker madpakke, så du selv kan bestemme hvor på ø-hoppet at du skal spise frokost.

Med et ø-hop fra Danhostel i Svendborg er både byen og Det Sydfynske Øhav parat til at blive udforsket.

Nyttige links

Faciliteter

Med et Ø-hop hos Danhostel Svendborg har vi sørget for alle de faciliteter du skal bruge til at gøre ø-hoppet til en god og hyggelig oplevelse. Om du tager turen mellem øerne i kajak, eller benytter de mange færger, er helt op til dig. Transporten rundt på øerne kan selvfølgelig også ske på i bil, på cykel eller med et par gode travesko. Vi tilbyder aflåst opbevaring af cykel og kajak. Hos os får du desuden:

  • adgang til bad, toilet, wi-fi og fjernsyn fra værelset
  • mulighed for at vaske og tørre dit tøj i vores vaskerum
  • adgang til vores lækre og veludstyrede gæstekøkken


Danhostel Svendborg  //  Vestergade 45  //  DK-5700 Svendborg  //  0045 62 21 66 99  //  dk@danhostel-svendborg.dk  //  CVR-nr. 3305 8373

Instagram