Køkkenpigernes Kransekagetop

Opskrift på Køkkenpigernes Kransekagetop

Ingredienser: Til ca. 20 stk.

Kransekagemasse

750 g stuetempereret, ren rå marcipan

225 g flormelis

60 g pasteuriserede æggehvider

Sprøjteglasur

75 g sigtet flormelis

Ca. 30 g pasteuriseret æggehvide

Opskrift og fremgangsmetode

KRASEKAGEMASSE: Rør marcipan og flormelis sammen med spatelen i en røremaskine eller ælt det med hænderne. Tilføj æggehviderne lidt ad gangen, til kransekagemassen er ensartet og jævn.

Kom kransekagemassen i en plastpose og luk den til. Kom den i køleskabet til næste dag.

Vej den kolde kransekagemasse af i stykker på hver 300 gram. Rul hvert stykke ud i en jævn og lige pølse på 80 cm. Tryk hver pølse let ned på den halvdel, der vender mod dig selv, så der dannes en ‘liggende trekant’.

Løsn alle de trekantede stænger kontant med en paletkniv. Mål dem af med en lineal; fra start til ring 1, fra start til ring 2, fra start til ring 3 osv. osv…. , til al kransekagemassen er brugt. Slut af med at lave en kugle til top. Luk hvert opmålt stykke fint sammen til oprejste ringe, der sættes med pæn afstand på en bageplade beklædt med bagepapir. Slut af med at trykke alle ringene plane med et let tryk – brug evt. et kagedåselåg eller lignende. Dette gøres for at sikre, at ringenes overflade bliver plane, så kransekagetoppen bliver så lige som muligt.

Bag kransekageringene i ovnen ved 190 grader, til de er let gyldne, ca. 8-10 minutter afhængigt af ovnen. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af ved stuetemperatur på bagepladen.

SPRØJTEGLASUR: Kom sigtet flormelis og lidt af æggehviderne i en ren skål og pisk med håndmikseren til glasuren er kridhvid og luftig. Konsistensen er rigtig, når glasuren ikke flyder sammen, når du stopper med at piske.

Kom den færdige glasur i et kornet (et kræmmerhus af bagepapir). Vælg det fad, kransekagetoppen skal serveres på, og placer den største ring herpå. Sprøjt de karakteristiske ‘glasurtunger’ på ringen. Sæt den næststørste bagte ring ovenpå og gentag med glasuren. Fortsæt til den mindste ring er sat på og har fået glasur og slut af med kuglen som top.

Pynt gerne med flag, serpentiner el. lign

Velbekomme og godt nytår


Danhostel Svendborg  //  Vestergade 45  //  DK-5700 Svendborg  //  +62 21 66 99  //  dk@danhostel-svendborg.dk  //  CVR-nr. 3305 8373

Instagram