Æblekage med mandler
Opskrift på Æblekage med mandler
Dej:
- 80g mel
- 3 spsk. Rasp
- 150g mandler med skal
- 100g rørsukker
- 150g smør
- 1 nip fint salt
Fyld:
- 5 syrlige æbler
- rosiner
- citronsaft
- 3-4spsk. rørsukker til drys over æblerne
- ½ tsk. reven skal af citron
- 1-2spsk. kanelsukker
- Rasp til tærtefad
Alt til dejen blandes sammen.
Æblerne skrælles og skæres i både.
Æblerne blandes med rosinerne i restens hældes i et tærtefad, der er smurt med smør og drysset med rasp.
Over fyldet smuldres dejen.
Bages ved 175 grader
Serveres lun med flødeskum eller vanilje is.

Danhostel Svendborg // Vestergade 45 // DK-5700 Svendborg // +62 21 66 99 // dk@danhostel-svendborg.dk // CVR-nr. 3305 8373