Æblekage med mandler

Opskrift på Æblekage med mandler

 

Dej:

  • 80g mel
  • 3 spsk. Rasp
  • 150g mandler med skal
  • 100g rørsukker
  • 150g smør
  • 1 nip fint salt

Fyld:

  • 5 syrlige æbler
  • rosiner
  • citronsaft
  • 3-4spsk. rørsukker til drys over æblerne
  • ½ tsk. reven skal af citron
  • 1-2spsk. kanelsukker
  • Rasp til tærtefad

 

Alt til dejen blandes sammen.

Æblerne skrælles og skæres i både.

Æblerne blandes med rosinerne i restens hældes i et tærtefad, der er smurt med smør og drysset med rasp.

Over fyldet smuldres dejen.

Bages ved 175 grader

Serveres lun med flødeskum eller vanilje is.

 


Danhostel Svendborg  //  Vestergade 45  //  DK-5700 Svendborg  //  +62 21 66 99  //  dk@danhostel-svendborg.dk  //  CVR-nr. 3305 8373

Instagram