Gulerodssuppe

Opskrift på gulerodssuppe

  • 3 løg, finthakkede
  • 4 fed hvidløg
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 3 tsk stødt koriander
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 kg revet gulerod
  • 1,50 liter grønsagsbouillon
  • 2 dl kokosmælk
  • 1 tsk olivenolie
  • ¼ tsk Chilli
  • 2 tsk Oregano
  • Salt
  • Sort peber
  • Topping
  • 200 g Bacon i Tern

Fremgangsmåde:

Steg bacon på en pande til det er sprødt.

Kom olie i en gryde og sauter løgne ved middelhøj varme, til de er bløde og klare.

Tilsæt hvidlæg, spidskommen, koriander, paprika, Chilli, Oregano og gulerødder. Rør rundt i et minuts tid og tilsæt derefter grøntsagsbouillon, start med 1,3 liter, så konsistensen kan justeres til efter smag.

Lad det simre, til gulerødderne er møre. Kom kokosmælk i suppen og bland, til den er cremet og luftig. Tilføj grønsagsbouillon til konsistensen er som ønsket. Smag til med salt og peber.

Server suppen dampende varm med sprødstegt bacon på toppen, evt. med creme fraiche.


Danhostel Svendborg  //  Vestergade 45  //  DK-5700 Svendborg  //  +62 21 66 99  //  dk@danhostel-svendborg.dk  //  CVR-nr. 3305 8373

Instagram